Om Albot

Firmaet Albot blev startet af Albert Hytteballe Petersen i 1998. Albert der lige siden han var ung har rejst i det meste af verden, havde i mange år tænkt på at importere de ting han selv var begejstret for, og som han hjembragte fra sine rejser.

Jeg er på vej til væverne der producerer vores råsilke. Én dagsrejse fra Phnom Penh i regntiden.

Ideen

Kunsthåndværk i Høj Kvalitet

Ideen for firmaet er at importere ting af høj håndlavet kvalitet. I Vesten er de fleste kunsthåndværk forsvundet. Men i mange fattige lande lever kunsthåndværket endnu. Paradoksalt er vi i Vesten mest interesseret i varernes pris når vi importerer ting fra fattige lande. Vi importerer containere med varer produceret på fabrikker, af arbejdere der ingen rettigheder har og hvis løn er umenneskelig lav, mens de ting som er af høj kvalitet, som produceres af selvstændige kunsthåndværkere, i meget ringe grad kan finde vej til vores butikker. Det er hvad Albot forsøger at råde bod på.


Håndvævet Silke

Lige fra starten har vores hovedprodukt været håndvævet silke. I dag er al silke i Kina, verdens største silkeproducent, maskinlavet i store fabrikker. Men nogle lande i Sydøstasien har stadig fantastiske vævere. Det meste af vores silke henter vi i Cambodia. Men vi importerer også fra Laos, Vietnam og andre lande. Vi prøver ikke at gå på kompromis med kvaliteten, og vores silke er aldrig blandet op med andre fibre, det er ren silke. Det samme gælder vores håndvævede bomuld.

 

Samarbejde og genbrug

Gennem årene er vi begyndt at importere andre ting, såsom lakvarer, tasker lavet af genbrugsplastik, forskellige smykker der laves af lokale små familiefirmaer på Filippinerne. Mange af de ting vi nu importerer, er vores eget design, som vi udvikler i samarbejde med vores mange producenter. Mindst 5 gange om året er vi ude og kontrollere og indsamle vores varer.

 

Vores Principper

Firmaet forsøger at leve op til disse fire principper:

Ejeren af firmaet ALBOT er også forfatter og har i 2008 udgivet en roman der handler om silke og Cambodias nyere historie. Den følger en kunsthandler der leder efter et kostbart silkeklæde, som forsvandt under Khmer Rouges regime. Denne søgen afdækker silkens hemmeligheder for hovedpersonen og lader ham møde Cambodias grusomme historie, på en måder der forandrer hans liv. Den fås på dansk vil senere udkomme på engelsk.

da_DKDA_DK